Ukoliko želite da naučite nešto o umetnosti lepog pisanja i crtanja slova, čujete uvod u modernu kaligrafiju od Aleksandra Šimanova, poznatog dizajnera i kaligrafa iz Rusije, a usput probate i da napišete osnovne letering stilove, ova radionica je onda za vas.

Radionica se održava na engleskom jeziku.

Šta ćete naučiti

Tokom 3-satne radionice na engleskom jeziku, čućemo osnove moderne kaligrafije (umetnost lepog pisanja slova), kratku istoriju ćiriličnih slova, kao i uvod u brushpen lettering koji je danas najpopularnija vrsta leteringa (tehinke crtanja slova) u primenjenom dizajnu.

Pričaćemo o upotrebi leteringa u grafičkom dizajnu, naučićemo razlike između kaligrafije i leteringa, saznaćemo o profesionalnim alatima i trikovima, kao i o specifičnosti ćiriličnih slova. Na kraju ćemo pokušati da napišemo osnovne letering stilove pomoću brushpen olovaka koje ćete dobiti kao suvenir sa radionice 🙂


lettering-img

Predavač

Alexander Shimanov

Alexander Shimanov je grafički dizajner, kaligraf i grafiti artist iz Rusije sa preko 17 godina iskustva u grafičkom dizajnu. Radio je kao dizajner u brojnim agencijama u Rusiji i kao freelancer širom sveta. Leteringom se profesionlano bavi poslednje tri godine.

Organizator

DaFED

Udruženje DaFED

Neprofitna organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja koji za svrhu imaju razvoj i jačanje lokalne IT zajednice, kreativnih industrija i startap kulture. Već više od 3 godine puni sale novosadskih amfiteatara, pružajući svojim posetiocima nova znanja, poznanstva i razvoj karijere.

Cena učešća na radionici je 2000 RSD

Prijava je zatvorena *Prijave traju do 10. juna, broj mesta je ograničen.