U ovoj radionici Vitaly Friedman, (glavni urednik Smashing Magazine-a), će pokazati praktične tehnike, dobre trikove i korisne strategije kojih je potrebno da budemo svesni kada radimo na responsive sajtovima.

Koji nivo znanja je potreban?

Radionica je namenjena dizajnerima i developerima koji imaju srednji ili napredni nivo znanja u oblasti responsive dizajna i razumevanje o tome kako responsive dizajn funkcioniše.

Opis radionice

Od responsive modula do pametne navigacije i tehnike za kreiranje formi, radionica će vam prezentovati sve ono što je potrebno da znate danas da biste već sutra počeli da kreirate bolje responsive iskustvo.

Većina tehnika koje će se obrađivati potiču iz iskustva rada na velikim i projektima srednje veličine, kao što su projekti iz oblasti eCommerce, onlajn magazina i veb aplikacija. Radionica se ne bavi osnovama, već naprednim tehnikama koje se koriste u responsive dizajnu.

Radionica će obuhvatiti sledeće teme i tehnike:

Predavač

Vitaly Friedman

Vitaly Friedman je poreklom iz Belorusije, a kompjuterske nauke i matematiku je studirao u Nemačkoj, gde je otkrio strast prema tipografiji, pisanju i dizajnu. Nakon što je 6 godina radio kao freelance dizajner i programer, postao je suosnivač Smashing Magazine-a, vodećeg onlajn časopisa koji je posvećen dizajnu i veb developmentu. Vitaly je autor, koautor i urednik svih Smashing knjiga (Smashing books). Trenutno živi i radi kao glavni urednik magazina u Litvaniji.

Organizator

DaFED

Udruženje DaFED

Neprofitna organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja koji za svrhu imaju razvoj i jačanje lokalne IT zajednice, kreativnih industrija i startap kulture. Već 5 godina puni sale novosadskih amfiteatara, pružajući svojim posetiocima nova znanja, poznanstva i razvoj karijere.

Cena učešća na radionici je 9900 RSD

Prijavi se *Prijave traju dok se ne popune mesta. Mesto na radionici je obezbeđeno tek nakon uplate.